Föreläsning med UF!

Ikväll var jag och min fina fina pojkvän på en föreläsning om Fi s politik som hölls av den coola Lisa Palm, som är sammankallade för UFs riksorganisation och kandiderar till kommunfullmäktige Stockholms stad och till landstingsfullmäktige, hon var också med och startade upp Unga Feminister. 
Det var sjukt bra och det kändes verkligen som att jag lärde mig saker. Nu har jag fått bättre koll på vad Fi vill och mer fått utförliga resonemang om hur det skulle bli bättre och på vilket sätt saker skulle genomföras m.m. 
Det bästa av allt den här braiga kvällen var att William äntligen övertalades! Min pojkvän är äntligen UFare!! Så glad och stolt och kär. 
Vi köpte oss varsin F!- och UF! pin och gick glada därifrån när det var slut. 
Haft en väldigt fin kväll helt enkelt, förutom att jag är typ dödsförkyld då. 
Godnatt alla fina! Puss och kram! ♥
 
 
 

10 augusti

Idag har jag en sån dag när jag bara ligger i sängen hela dagen och dricker te.
Jag somnade typ halv sex imorse för att jag inte kunde sova och var tvungen att gå upp halv nio för att jag skulle vara i parken med mina barnvaktsbarn en timme. Att gå upp så tidigt (haha det är tidigt om en är van att vakna halv tolv varje dag) hade jag egentligen inget emot, jag älskar att vara med mina gullesnuttar. De är så fina och smarta. Jag blir helt varm i kroppen när jag hör Nova (två år) säga att hon är jätteduktig på att klättra och åka rutschkana. 
Jag försöker uppmuntra dem så mycket som möjligt de få timmarna jag är med dem, för det är så otroligt viktigt att flickor får höra att de är bra på saker, olika saker. Att de är snabba, jättebra på fotboll, duktiga på att stava sina namn och dansa t.ex. 
Jag önskar lite att jag kunde hålla kvar dem i den här åldern, skydda dem. Jag vill inte att de ska behöva växa upp ett samhälle som det vi lever i idag. I ett patriarkat som förtrycker människor. Jag vill inte att de ska behöva bli uppstressade av betyg som inte har någon mening redan på mellanstadiet. Jag vill inte att de ska behöva vara rädda när de går hem själva på kvällen. Jag vill att de ska kunna lita på att alla män i deras närhet aldrig skulle skada dem. Jag vill att de ska vara lyckliga. 
 
 
Nu tycke jag att det här inlägget blev lite ledset så ni får en bild på en annan gulletuss jag har. ♥

Min sommar

Hej! Nu är jag tillbaka efter en mysig sommar (som inte är slut än). Jag har inte haft tid eller ork att skriva under sommarlovet, dels för att jag knappt har varit hemma och för att jag vill koppla av helt och inte behöva tänka på vad jag ska skriva om och såna saker. Men nu kände jag mig sugen på att skriva så nu börjar jag blogga igen! :)
Jag tänkte börja med att skriva om vad jag har gjort i sommar, det kanske är helt ointressant för en del men jag tycker att det är mysigt att blicka tillbaka och inse vilken mysig semester en har haft!
 
 
 
 
De här bilderna är från Nice i Frankrike, där jag och min storasyster var precis i början av sommarlovet. 
Det var jättemysigt, vacker gammal stad, fina hus och en härlig strand med klart ljusblått vatten. Wish I could go back!
 
 
Några dagar efter att vi kom hem från Nice åkte vi och hämtade den här sötnosen. Otis heter han, nu är han 13 veckor trooor jag, fortfarande min lilla bebis! Innan vi fick honom trodde jag att det skulle kännas fel att skaffa en ny katt så snart efter att Morris dog, men det har bara varit bra. Han har varit som ett litet plåster. 
 
 
Ellen (aka min babe) kom till Stockholm och vi och Kajsa (aka min andra babe) såg The fault in our stars tillsammans, gud så bra den var! Sen shoppade vi och hade det myyyys. 
 
 
Min födelsedag firade jag med familjen på grönan, en tradition som vi har. Efter det åkte jag in till stan och åt födelsedags sushi med den här söten. Sen åt vi jordgubbar och nutella, bästa födelsedagen ever. ♥
 
 
Haha, den här bilden är tagen från Stiftsgården i Rättvik där jag var på världens bästa läger. Jag glömde helt att ta bilder på folk så den här bilden får symbolisera hur roligt jag hade och hur glad jag var. (Syftar på mitt leende)
 
 
Veckan efter stiftis var jag på landet med min fina familj och pojkvän och det var jättemysigt! Varje dag åt jag en skål med yoghurt och hallon och blåbär och det va typ det bästa så det får vara med på bild här! Nu blev jag sugen på det, perf. 
 
 
Sen kom vi hem och jag har bara tagit det lugnt sen dess, har varit med William och igår hade familjen en liten utflykt till Ekerö. Vi åt lunch på urmysiga Rosenhill, badade i blå lagunen och hälsade på vänner. Det gjorde mig helt klart sugen på flytt haha. 
 
Jag längtar ändå lite efter hösten, inte skolan men liksom vardagen. Jag saknar att hämta barnen och leka med dem. Jag saknar att åka till pojkvännen på kyliga fredagseftermiddagar. Jag saknar känslan en har när skolan är slut på fredagen. Fast vill ändå ha sommarlov myyycket längre haha.