Morris 2013-2014

Min katt. Min älskade lilla gosekatt. Jag har nog fortfarande inte förstått att du är borta för alltid. Jag ser dig hela tiden, hör dig krafsa på dörren fast jag vet att du ligger i jorden nu. Du var en ängel som Gud skänkte till oss. Men änglar ska vara i himlen och du togs från oss efter bara ett år. Imorgon för exakt ett år sedan hämtade vi hem dig. Jag kommer ihåg det som om det var igår. Du var liten och förkyld och du nös på min hand när jag skulle klappa dig. Det var det gulligaste jag hade sett, du var det gulligaste jag hade sett.
Saknar dig så otroligt mycket. Du var den finaste katten som nånsin funnits.
Jag kommer sakna alla gånger jag kom hem från skolan, mötte en mosig nyvaken Morris som stelt hoppade ner från sitt favorit ställe i trappen. Hur du spann och strök dig mot mina ben när jag gav dig mat. Hur du låg på golvet och rullade runt och visade magen. Hur du gnuggade ansiktet mot min kind när du var extra gosig. Hur du strök runt bland grässtråna i trädgården och jagade flugor och det såg ut som att du var övertygad om att du var en tiger.
Jag saknar dig. Men jag vet att du har det bra nu. Du är med mormors mamma, Diesel och Nellie.
Du ligger nog i mormors mammas knä nu och spinner och trampar på henne. Du har det bra nu. Det finns inga bilar där du är nu, bara ängar med miljontals blommor och mjukmat.
Men du har lämnat mig i en så stor sorg som jag inte vet hur jag ska klara av.

 
 
 

Dum vikarie

Rubriken says it all. Idag blev jag arg. Och det är bra för då har jag något att skriva om.
Idag blev jag arg för vi hade en vikarie som sa en helt idiotisk sak. Några killar i klassen jobbade inte och då sa han såhär ungefär: "Killar, enda sättet för er att bli nåt är att antingen vinna på lotto eller plugga, tjejer, ni har tre alternativ, vinna på lotto, plugga eller gifta er rikt." Någon i klassen frågade om inte killar också kan gifta sig rikt och då sa han: "En rik man gifter sig alltid med en kvinna som vill åt hans pengar men en rik kvinna skulle aldrig gifta sig med en man som varken har utbildning eller är rik. Kvinnor vill ha rika män med BMW och stort hus, det är allt de vill ha och letar efter." 
Det reagerade många av tjejerna i klassen starkt på och försökte säga emot, för vafan är det för skit?
En 60+ man kan aldrig säga att han vet vad kvinnor vill ha. Ingen kan säga vad varken män eller kvinnor eller någon annan vill ha, för vi är inte en enda stor person. Alla kvinnor är inte samma och alla män är inte samma. 
Och att han spär på den här myten och lögnen om att kvinnor skulle vara ytliga golddiggers får mig att vilja spy i hans ansikte. Hur fan kan han sitta i ett klassrum där hälften av eleverna är tjejer och berätta för oss exakt vad vi vill ha? Det vet han inte ett skit om, punkt. Blä trött på dumma folk. 
 
 Oh, yes I do. 
 
Idag har jag varit hos tandläkaren också och skämt bort mig ett flertal gånger, jättekul dag! Inte.